Vive

Hoe Vive je helpt om jouw financiële doelen te behalen.

Je weet precies wat je wilt voor later. Een prachtig huis, het beste onderwijs voor je (klein)kinderen, zorgeloos de wereld rondreizen of gewoon meer uit je vermogen halen. Echter slagen de meeste mensen er niet in om deze doelen uit te laten komen, al proberen ze het wel.

Denk aan bijvoorbeeld zelf beleggen, crypto’s kopen of hier en daar een investering doen. Vaak is dit niet succesvol door onvoldoende voorkennis, te weinig vooronderzoek of door te handelen uit emoties. Kortom: het consequent investeren van geld om je dromen te realiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl het niet zo moeilijk hoeft te zijn. Met Vive dan.

Vive is jouw persoonlijke, digitale vermogensbeheerder die je helpt om je financiële doelen te behalen. In dit artikel lees je hoe wij je geld voor je aan het werk zetten en waarom dit zo uniek is.

Vive in het kort

Vive doet veel verschillende dingen om je financiële doelen te behalen. Daarom hebben we kort en bondig samengevat wat we voor je doen:

  • Ons geavanceerd financieel model berekent hoe onze zorgvuldig gekozen fondsen de aankomende 30 jaar eruit gaat zien en berekent talloze portefeuilles voor verschillende risiconiveaus.
  • We maken een beleggingsstrategie op maat, volledig gebaseerd op jouw financiële situatie en de instellingen van je plan, en voeren dit voor je uit.
  • We monitoren je portefeuille en geven je suggesties om je op koers te houden.

Meer weten over een specifieke stap? Lees dan verder!

Het financieel model

Vive heeft een geavanceerd financieel model gebouwd om te voorspellen hoe de markt de aankomende 30 jaar eruit komt te zien. Dit is het Vive Platform. Ons platform berekent duizenden mogelijke scenario’s waarbij we rekening houden met de relatie tussen onze verschillende beleggingsfondsen, economische scenario’s en rentetarieven. Onze prognoses worden ieder kwartaal  geüpdatet om de nieuwste marktontwikkelingen te verwerken.

Een sterke beleggingsportfolio bestaat uit een brede portefeuille met verschillende soorten beleggingen. Zo proberen wij het risico zoveel mogelijk te verspreiden. Onze beleggingen zijn verdeeld over verschillende beleggingscategorieën die verspreid zijn over verschillende geografische regio's en sectoren. Je geld wordt belegd in een mix van duurzame aandelenfondsen, obligatiefondsen en geldmarktfondsen. Al deze fondsen zijn zorgvuldig geselecteerd op kostenprofiel, prestatie, risico en duurzaamheid.

Vive berekent binnen seconden wat de juiste mix van fondsen is in portefeuilles voor verschillende risiconiveaus. Dit zijn duizenden portefeuilleverdelingen op basis van alle uitkomsten uit de verschillende risicoparameters die je zelf in de app kunt instellen. Zo berekenen wij realtime de ideale portefeuillemix voor jou.

Beleggingsstrategie op maat en hoe deze wordt uitgevoerd

Eén van de meest succesvolle beleggers ter wereld, Warren Buffett, zei ooit dat je een rationeel plan nodig hebt om de juiste beslissingen te maken, zonder dat je emoties hier een rol in spelen. Vive biedt dat kader voor jou. Wij smelten jouw doelen, risicovoorkeuren en financiële situatie samen tot een ijzersterk persoonlijk beleggingsplan dat perfect bij je past en voeren dit voor je uit.

Financieel profiel

Alles wat wij voor je doen is maatwerk. Dus we hebben input van je nodig. We stellen een aantal vragen om je financiële situatie in kaart te brengen. Vervolgens geven we je op basis van je antwoorden een score van één tot vijf. Dit is jouw financieel profiel. Met dit profiel schatten we zorgvuldig in welke risico’s je kunt nemen, wat voor beleggingsportefeuille bij je past en op wat voor manier we dit het beste voor je kunnen investeren om je doelen te behalen.

Samenstelling portfolio

Na het maken van je persoonlijk financieel profiel, kun je een plan maken met jouw voorkeuren. Welk bedrag wil je beleggen? Heb je een doeldatum? Wil je maandelijks bijstorten? Welke risico voorkeuren heb je?

Zodra je jouw wensen hebt ingevuld, berekenen wij direct de ideale portefeuillemix, de verwachte opbrengst in drie scenario’s (pessimistisch, realistisch en optimistisch) en de verwachte kosten. Je kunt dit allemaal zien in de app.  

Je kunt altijd je voorkeuren aanpassen, en als jij een aanpassing doet, verwerken wij dit direct. Ook als je strategische portefeuille verandert. De samenstelling van je portefeuille en strategie kun je altijd bekijken in de app. Daar zie je precies uit welke beleggingen je portfolio is opgebouwd.

Goed om te weten: elk doel is anders, en heeft een andere investeringsstrategie nodig. Daarom maken voor elk doel wat je hebt een plan op maat.

Aan de slag

Vervolgens gaan wij jouw plan uitvoeren. Je hoeft zelfs niets te doen, enkel te storten en je plan in de gaten te houden. Ook doen wij ons best je vermogen zo goed mogelijk te beschermen. Dat doen we onder andere door:

  • Automatische herbalancering
    Met automatische herbalancering zorgen we ervoor dat de samenstelling van je portefeuille altijd past bij het risico dat je wilt nemen. We kijken naar de recente marktontwikkelingen en sturen op basis hiervan bij. Ook als je je plan wijzigt brengen we de samenstelling van je portfolio in balans om aan je nieuwe instellingen te voldoen.
  • Gespreide risicoafbouw  
    Als je een doelplan hebt, bouwen we de risicograad van je portfolio af naarmate je je doel nadert. We kiezen in de loop van de tijd steeds veiligere fondsen. Zo zorgen we ervoor dat hoe dichter je bij je doel komt, des te groter de kans is dat je deze behaalt. Je kunt de mate van risicoafbouw altijd inzien in de app. Ook wanneer je wijzigingen aanbrengt in je plan, passen we je plan voor aan en werken we het risiconiveau bij op basis van je nieuwe instellingen.

Je kunt overigens zelf altijd het risico aanpassen. Als je dit doet, zie je direct de impact op je maandelijkse storting. De technologie die we hiervoor gebruiken is gebaseerd op wat pensioenfondsen gebruiken om je pensioengeld te beheren. Vive heeft deze technologie gebouwd, geperfectioneerd en toegankelijk gemaakt voor jou.

Planmonitoring

Veranderingen in de markt kunnen ervoor zorgen dat je portefeuille afwijkt van je doel. Het intelligente algoritme van Vive houdt je beleggingen continue in de gaten en geeft je op maat gemaakte suggesties om je plan te optimaliseren. De app laat je weten of je op de goede weg bent, of wanneer je iets bij moet sturen.

Wil jij zorgeloos je geld voor je laten werken?

Wil je wel je geld aan het werk zetten, maar heb je geen tijd of zin om je te verdiepen in beleggen? Vive zet jouw geld aan het werk met een persoonlijk beleggingsplan op maat en voert deze voor je uit. Zo bouw je vermogen op, en hoef je nauwelijks iets te doen.


Let op! Beleggen brengt risico’s met zich mee.

Nieuwste blogs