Fondsen

Vanguard SRI Euro Investment Grade Corporate ESG Bond Index Fund

Vanguard Euro Investment Grade Corporate ESG Bond

Risicoscore: 2/7

Hoe hoger de score, des te risicovoller het fonds 
belegt.

AuM: €0.3 miljoen

Hoeveel kapitaal het fonds beheert

MSCI ESG rating: AA

De score in hoeverre het fonds rekening houdt met 
mens, milieu en maatschappij volgens de MSCI ESG classificatie.

Over dit fonds.

Dit beleggingsfonds volgt zo nauw mogelijk de Bloomberg EUR Non-Government Float Adjusted Bond Index.Het fonds belegt inbedrijfsobligaties van industriële en financiële ondernemingen die zijn uitgegeven in euro's en in obligaties van de Europese Unie en de EuropeseInvesteringsbank (EIB).

Het fonds heeft over het algemeen een laag tot mediumrisico en is geschikt voor beleggers die op middellange termijn willen beleggen en maakt deel uit van de meeste portfolio's. Het fonds houdt rekening met milieu-,maatschappelijke en ethische factoren, zoals bepaald door de Index-opsteller, en sluit bedrijven uit die de basisbeginselen van de United Nations GlobalCompact (”UNGC”, Wereldpact van de Verenigde Naties) overtreden, en bedrijven die zijn betrokken bij de productie van controversiële wapens en tabaksproducten. Het fonds scoort een MSCI ESG rating van AA.

Het Vanguard SRI Euro InvestmentGrade Bond Index Fund kan gebruikmaken van bepaalde derivaten voor kas- of risicobeheer. Het gebruik van derivaten heeft niet de voorkeur van Vive. Vive stelt vast dat dit fonds in geringe mate derivaten gebruikt, dat het standaard futures contracten betreft en geen maatwerk derivaten. Vive acht het in het belang van de klanten om dit fonds te selecteren, omdat andere fondsen hogere kosten hebben.

Meer weten over dit fonds? 
Lees hier de factsheet.

Demo · Pensioen opties in Nederland

In een online afspraak met iemand van ons team, krijg je een compleet beeld van het pensioenlandschap in Nederland en de mogelijkheden voor je medewerkers. Met én zonder Vive.

30 min.
Online
Ramses van de Nes