Case study
Market

Hoe Flowboost de marketing wingman wordt voor hun klanten en team

Tom Kerckhaert
July 4, 2024
2
 min

Door hun team toegang te geven tot de app en het pensioenplan van Vive, besparen de founders van Flowboost tijd voor klantwerk en trekken ze makkelijker freelance specialisten aan.

Flowboost Industries - een toonaangevend marketingbureau en Google Premier Partner uit Rotterdam, heeft voor Vive gekozen om hun medewerkers en freelancers de mogelijkheid te bieden zelf hun pensioen te plannen via de app. Deze keuze bevordert de autonomie binnen het team, omdat het elke deelnemer in staat stelt een (extra) pensioenpotje aan te maken met een eigen strategie om die te vullen.

Flowboost Industries: Google Premier Partner in de marketingsector

Flowboost onderscheidt zich als een marketingbureau dat actief bijdraagt aan de groei van bedrijven in o.a. e-commerce en leadgeneratie. Met een compact team dat zowel werknemers als freelancers uit heel Europa omvat, streeft Flowboost ernaar een wingman te zijn voor haar klanten.

Wingman in de marketingsector

Als een van de slechts 84 Google Premier Partners in Nederland biedt Flowboost online marketing campagnes en een eigen Flowboost Library waarin dagelijks duizenden marketeers gespecialiseerde Google Ads-scripts opzoeken en exporteren. De combinatie van deze diensten zorgt voor bekendheid en klanten in zowel Nederland, de VS als het VK.

Overwegingen voor het pensioenplan van Flowboost: Autonomie en flexibiliteit

De oprichters van Flowboost, zelf ervaren ex-freelancers, kozen ervoor om hun medewerkers en freelancers  de vrijheid te geven zelf hun pensioen te regelen in de app van Vive. Deze keuze ondersteunt de ambitie van de agency om met een flexibele schil van de beste freelancers te werken.

Bij Flowboost combineren we een vast team met gespecialiseerde freelancers. Ondanks dat ze ook andere opdrachten doen, willen we op termijn een community voor hen zijn in plaats van alleen een opdrachtgever. Met Vive binden we hen aan ons label en helpen we ze tegelijkertijd. Freelancers focussen zich altijd op het resultaat voor de klant en vergeten daarbij vaak hun eigen toekomst, aldus Thomas, Co-founder van Flowboost.

De keuze voor Vive biedt controle en gemak

Het pensioenplan via Vive stelt iedereen in staat om individueel pensioenbijdragen en -leeftijd te bepalen, passend bij de zelfstandige aard van Flowboost's teamleden. Het platform van Vive neemt de administratieve lasten over, wat Flowboost helpt zich op hun kernactiviteiten te concentreren: de klant.

Werknemerstevredenheid dankzij transparantie

De invoering van het pensioenplan biedt voordelen voor alle teamleden door de transparante manier van pensioenopbouw. Dit verhoogt het gevoel van waardering binnen het bedrijf, wat cruciaal is voor de tevredenheid van het team.

Het Vive pensioenplan heeft niet alleen mijn financiële planning vereenvoudigd, maar ook mijn verbondenheid met Flowboost versterkt. Het gevoel dat het bureau investeert in mijn toekomst, maakt dat ik me echt deel van het team voel, ondanks mijn freelance status.

Tijd besparen en aantrekken van top freelancers

Sinds de implementatie van het pensioenplan heeft Flowboost voordeel ervaren in het aantrekken van freelancers en het versterken van hun marktpositie. De personalisatie die het plan biedt in combinatie met de branding van ons merk, versterkt de binding met specialisten.

Ontdek alle pensioen opties voor jouw bedrijf

Krijg in slechts 30 minuten een compleet beeld van het pensioenlandschap in Nederland. Inclusief een overzicht van alle mogelijkheden en keuzes.

30 min.
Google Meet
Paul Spronk