Bereken nu
je pensioen in de toekomst

Vul je leeftijd in, bepaal de inleg en bereken op basis van méér dan 2.000 scenario's wat Vive je kan opleveren.

Leeftijd en inleg bepalen

Elk plan houdt rekening met je huidige leeftijd, pensioenleeftijd en geplande inleg.

Verwacht resultaat

Krijgt direct inzicht in wat je plan kan opleveren in optimistisch, realistisch en pessimistisch scenario.

Maandelijkse uitkering

Kom erachter wat je inleg voor invloed heeft op je verwachte uitkering met pensioen.

Hoe het werkt

Ontdek hoeveel je kunt overhouden na je pensionering


Deze calculator verstrekt alleen een benadering en is geen financieel advies. Deze calculator geeft een vooruitblik van verwachte resultaten en uitkeringen en bevat geen beleggingsaanbeveling of beleggingsadvies (in de zin van 1:1 Wft), noch een aanbod of uitnodiging tot het nemen van financiële beslissingen. Vive Invest B.V. draagt geen verantwoordelijkheid voor de interpretatie of acties ondernomen o.b.v. deze informatie. Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Beleggen kent risico’s, je kunt een deel van je inleg verliezen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Vive ALM

Altijd de optimale strategie voor jou en je plannen

Het unieke Vive ALM model berekent in een handomdraai de beste beleggingsstrategie om elk doel te bereiken. Geeft controle over je vermogen en grip om bij te sturen. Investeert moeiteloos in passieve indexfondsen van de grootste fondsbeheerders ter wereld.

2.000+

Op basis van duizenden economische scenario's

Met in-house ontwikkelde Economische Scenario Generator.

6.000+

Gespreid en wereldwijd beleggen

In fondsen met duizenden bedrijven, organisaties en overheden.

Demo · Pensioen opties in Nederland

In een online afspraak met iemand van ons team, krijg je een compleet beeld van het pensioenlandschap in Nederland en de mogelijkheden voor je medewerkers. Met én zonder Vive.

30 min.
Online
Ramses van de Nes

Veelgestelde vragen over Vive

Vind antwoorden op veelgestelde vragen over de diensten, technologie en aanpak van vermogensbeheer van Vive.

Wat is een goed pensioen?

Een goed pensioen is een inkomen dat je ontvangt nadat je bent gestopt met werken, waarmee je comfortabel kunt leven. De hoogte ervan hangt af van jouw persoonlijke levensstandaard, wensen, en de kosten die je verwacht te hebben tijdens uw pensioen.

Wat is het verwacht resultaat?

Het verwachte resultaat is een schatting van het pensioeninkomen dat je kunt verwachten op basis van de beleggingsstrategie die Vive specifiek voor jouw situatie samenstelt. Dit resultaat kan variëren door marktschommelingen en persoonlijke keuzes.

Hoeveel moet ik inleggen?

De inleg die nodig is voor een gewenst pensioeninkomen verschilt per persoon en is afhankelijk van je pensioendoel, leeftijd, gewenste pensioenleeftijd, en verwachte rendementen. De pensioencalculator kan je helpen dit bedrag te bepalen.

Wat is een annuïteit?

Een annuïteit is een financieel product dat zorgt voor een periodieke uitkering, bijvoorbeeld maandelijks of jaarlijks, voor een bepaalde periode of levenslang. Dit kan onderdeel zijn van je pensioenopbouw, waarbij je een deel van jouw pensioenkapitaal omzet in een vaste uitkering.