Beleggingsbeleid

Onze beleggingsfilosofie.

Wij vinden dat:

 • Beleggen maatschappelijk verantwoord moet zijn
 • Beleggen verspreid en voordelig moet zijn
 • Je alleen risico moet nemen als dat nodig is

We beleggen wereldwijd in geldmarkten, aandelen en staats- en bedrijfsleningen. Onze fondsen selecteren we op basis van zeven criteria, zoals risicospreiding, kosten en duurzaamheid.

Zo beleggen wij voor jou.

Wij beleggen jouw geld volgens je persoonlijke beleggingsstrategie.

Maatschappelijk verantwoord

We houden zoveel 
mogelijk rekening met mens, milieu en 
maatschappij.

Wereldwijd belegd

We beleggen in meer dan 
6.000 bedrijven in verschillende
sectoren over de hele wereld.

Beste balans tussen risico & rendement

We kiezen fondsen met verschillende risicoprofielen en laten deze aansluiten op jouw voorkeuren.

Ons beleggingsbeleid in het kort.

Vive belegt voor jou, zodat jij zorgeloos je geld voor je laat werken. Maar hoe doen we dat? Hier lees je onze beleggingsfilosofie, waar we in beleggen, hoe we onze fondsen kiezen en hoe jouw beleggingsstrategie tot stand komt.

Onze beleggingsfilosofie.

Vive maakt een beleggingsstrategie op maat, voert deze uit en houdt je beleggingen 24/7 voor je bij. Jouw doelen, wensen en financieel profiel zijn hiervoor de basis en we behouden continue de perfecte balans tussen kosten, risico, rendement en duurzaamheid. Onze beleggingsfilosofie bestaat uit drie pilaren:

 • Beleggen moet maatschappelijk verantwoord zijn
  Beleggen is meer dan je geld laten werken. Je beleggingen hebben namelijk impact op de wereld. Wij geloven dat de impact die je beleggingen hebben op milieu, samenleving en bestuur (ESG) meegewogen moeten worden in je beleggingsstrategie. Daarom beleggen wij je vermogen op een manier die rekening houdt met de impact op milieu, mens en maatschappij door veelal fondsen te overwegen die zich aan de EU SFDR regels houden. Zo werken we samen aan een duurzamere toekomst.
 • Beleggen moet zo gespreid mogelijk tegenover lage kosten
  Wij zijn ervan overtuigd dat beleggen de grootste kans op slagen heeft als je breed investeert tegenover lage kosten. Daarom beleggen wij wereldwijd in meer dan 6.000 bedrijven in verschillende landen en sectoren en kiezen wij voor passief beheerde fondsen van gerenommeerde fondsbeheerders met bewezen track records met lage kosten. Uiteraard met een goede risico/rendementsverhouding.
 • Je moet alleen risico's moet nemen als dat nodig is
  Wij vinden dat het beperken van risico’s een cruciale rol speelt in succesvol beleggen. Daarom houden wij de markt continu in de gaten en herbalanceren wij je beleggingsportefeuille als dit nodig is zodat je portefeuille altijd bij je situatie, doelen en wensen blijft passen. Daarnaast bouwen we met de tijd het risiconiveau van je portfolio af. Dus, hoe dichter je bij je doelbedrag komt, des te veiliger je vermogen is.

Onze beleggingscategorieën.

Wij beleggen jouw vermogen in de volgende categorieën:

 • Geldmarkt beleggingen in euro’s.
 • Wereldwijde aandelen in volwassen en opkomende markten. Bijvoorbeeld in fondsen die beleggen in bedrijven zoals Apple, Procter & Gamble, Amazon, Microsoft en Mastercard.
 • Staatsleningen in euro
 • Bedrijfsleningen in euro
 • High Yield bedrijfsleningen wereldwijd

Onze fondsselectie.

Wij beleggen in passieve beleggingsfondsen en selecteren deze op basis van 7 criteria:
1. Liquiditeit: onze fondsen moeten dagelijks verhandelbaar zijn.
2. Hoge mate van risicospreiding: onze fondsen moeten hun risico breed spreiden.
3. Lage kosten: onze fondsen moeten voordelige tarieven hanteren.
4. ESG-niveau: onze fondsen moeten veelal rekening houden met de impact op mens, milieu en maatschappij.
5. Juiste uitvoering: onze fondsen moeten nauwkeurig de benchmark volgen.
6. Vermogensbeheerder van hoge kwaliteit: onze fondsen worden beheerd door een vermogensbeheerder met een bewezen track record met een ISAE 3402 certificaat.
7. Geschikt voor beleggers binnen de EU: onze fondsen hebben de ICBE-status en stellen beleggersinformatie transparant beschikbaar.

Jouw ideale beleggingsstrategie.

De basis van jouw beleggingsstrategie zijn de berekeningen van ons financieel model en jouw situatie, doelen en wensen. Ons financieel model berekent op basis van voorgaande beursdata en verschillende economische scenario's en rentepercentages hoe onze fondsen de komende 30 jaar bewegen, en creëert op basis hiervan talloze beleggingsstrategieën.

Jouw situatie, doelen en wensen brengen we in kaart als jij je account maakt. Dat doen we door je wat vragen te stellen. Vervolgens smelten we al deze informatie samen tot een beleggingsstrategie op maat die perfect bij je past.

Meer weten? Lees hier ons volledig beleggingsbeleid.