Vive

Het rendement van Vive: verleden & de toekomst

De opbrengsten van Vive in het kort:

 • Beleggingsportefeuilles van Vive behaalden sinds 2016 positief rendement met verschillende risicoprofielen.
 • Beleggingsportefeuilles van Vive presteerden de afgelopen 5 jaar gemiddeld beter dan hun Morningstar-benchmarks.

In deze blog lees je welk rendement Vive de afgelopen jaren behaalde, hoe jij begint met vermogensopbouw en wat de kracht van Vive is. Eén van Vive's unieke features is dat wij het risicoprofiel van de beleggingsportefeuille perfect aan laten sluiten op jouw persoonlijke situatie. Maar, voor het leesgemak nemen we voor deze blog drie portefeuilles als voorbeeld:

 • Ambitieuze groeiportefeuille met een hoger risico.
  Dit is een beleggingsportefeuille met 80% aandelen en 20% obligaties.
 • Gebalanceerde groeiportefeuille met een gemiddeld risico.
  Dit is een beleggingsportefeuille met 50% aandelen en 50% obligaties.
 • Behoudende groeiportefeuille met een lager risico.
  Dit is een beleggingsportefeuille met 15% aandelen en 85% obligaties.

Het verleden

In onderstaande grafiek zie je wat Vive sinds 2016 opgeleverd zou kunnen hebben.

(Getoonde rendementen zijn gesimuleerde netto rendementen, inclusief alle kosten en maandelijkse herbalancering naar de strategische portefeuilleverdeling)

Vergelijking

Om ons rendement te vergelijken met andere spelers op de markt, toetsen wij onze prestaties met de Morningstar benchmarks. De benchmarks, onderzoeken en aanbevelingen van Morningstar zijn invloedrijk in de vermogensbeheersector. De mening van Morningstar-analisten kan zelfs de waarde van een fonds drijven. We hebben de onderstaande benchmarks geselecteerd voor onze analyse

Vergeleken met de benchmark de afgelopen vijf jaar zijn dit onze resultaten:  

 • De ambitieuze groeiportefeuille presteerde gemiddeld 0,9% beter dan de benchmark en 4% beter dan het gemiddelde rendement van fondsen in dezelfde categorie.
 • De gebalanceerde groeiportefeuille presteerde gemiddeld 1% beter dan de benchmark en 3,3% beter dan het gemiddelde rendement van fondsen in dezelfde categorie.
 • De behoudende groei presteerde gemiddeld 0,3% beter dan de benchmark en 1,4% beter dan het gemiddelde rendement van de fondsen in dezelfde categorie.

De conclusie? In elke risicocategorie presteert Vive beter dan de benchmark én het gemiddelde rendement van de fondsen.

De toekomst

Vive heeft een platform gebouwd dat marktgegevens verzamelt en talloze beleggingsstrategieën berekent. We houden hierbij rekening met verschillende factoren zoals economische scenario’s en rentetarieven.

Zie onder welk rendement jij zou kunnen behalen de aankomende 30 jaar met een investering van €10.000,- met de verschillende groeiportefeuilles.


Wat is de kracht van Vive?

 • Diversificatie: Al onze portefeuilles zijn breed gespreid over verschillende beleggingscategorieën, sectoren en landen
 • Lage kosten: Wij houden de investeringskosten zo laag mogelijk zonder in te leveren op rendement
 • Passende strategie: Onze geavanceerde vorm van risicobeheer zorgt ervoor dat je alleen risico neemt dat past bij jouw situatie en beleggingsdoel
 • Fondsselectie: We werken samen met de meest gerenommeerde fondsbeheerders ter wereld om jouw vermogen zo verspreid, veilig en rendabel mogelijk te beleggen
 • Risicoafbouw: Door in de tijd risico af bouwen vergroot Vive jouw doelzekerheid. Ook kun je nog extra rendement behalen doordat je gemiddeld meer risico kan inbouwen.
 • Herbalanceren: Door maandelijks te herbalanceren voorkom je onnodig risico en loop je nooit rendement mis
 • ESG-integratie: Maatschappelijk verantwoord beleggen is de kern van onze beleggingsfilosofie zodat jij rendement behaald waar je trots op mag zijn

Laat je geld goed beleggen door de slimste vermogensbeheerder van Europa: Vive. Je begint al vanaf €50,-. Download de app en ontdek zelf hoe eenvoudig vermogensbeheer kan zijn.

Nieuwste blogs